Öğrencilerin bireysel farklılıkları sınava hazırlıkta çok önemlidir. Rehberlik servisinin desteği ile öğrenciyi tanıma envanteri uygulanarak öğrencinin bireysel farkındalıkları tespit edilir. Bu bilgiler doğrultusunda öğrenciye bir yol haritası çıkarılır. Uygulanan envanterlerin sonuçları sınava hazırlık döneminde planlamaya destek envanteri olurken velimize, rehber öğretmene ve koç öğretmene sınava hazırlık sürecinde öğrenciyi tanıma fırsatı sağlayacak, öğrenci özelinde yapılacak planlamalarda bir kılavuz görevi görecektir.
Sınava hazırlığın stres ve kaygıyı beraberinde getirdiğini biliyoruz. Öğrencilerin sınava hazırlıkta sadece akademik olarak değil, ruhsal ve fiziksel olarak da hazırlanmasının öneminin farkındayız. Nefes egzersizleri, rehberlik desteği, psikolojik destek, beslenme danışmanlığı, doğa yürüyüşleri, sportif faaliyetlerle zorlu sınav maratonunda öğrencilerimizi sınava hazırlıkta zihinsel, fiziksel, ruhsal ve mental olarak da destekliyoruz.
Öğrencilerin 7. sınıftan itibaren test çözme, zaman yönetimi, konsantrasyon gibi becerilerini geliştiriyoruz.
Anlayarak hızlı okuma eğitimi sayesinde öğrencilerin yeni nesil soruları çözme başarısını arttırmayı, muhakeme yeteneklerini geliştirmeyi, okuma alışkanlıklarını güçlendirmeyi, odaklanma sürelerini arttırmayı, dikkat dağınıklığı sorunu ile başa çıkabilmelerini hedefliyoruz.
Sınav kaygısını sadece öğrencilerin yaşamadığının farkında olarak ebeveynlere de rehberlik servisi olarak destekleyici ve yönlendirici oluyoruz. Velilere de kaygı ve stres yönetimi, öğrencilerine sınav dönemindeki yaklaşımları, bu dönemde öğrenci takibinin nasıl yapılması konusunda destek sağlıyoruz. Periyodik olarak veli, koç öğretmen ve rehberlik birimiyle öğrencimizin sınav süreçlerinin genel takip toplantılarını gerçekleştiriyoruz.
5. ve 6. sınıf öğrencilerinin akademik gelişimleri müfredata paralel şekilde desteklenirken öğrencilerin bireysel gelişimlerini destekleyici programlar uyguluyoruz. Yazılı sınavlarının provaları yapıyoruz.